Weet u wat de belangrijkste boodschap tijdens de interventies van Brainlife is?

 

‘Jij bent degene die verantwoordelijk is voor hoe je je voelt’. Je voelt wat je denkt, en… je kunt over alles anders leren denken’.

 

Een praktijk voorbeeld hoe negatief denken tegen je werkt:

Zo ontmoette ik iemand die een 20-tal negatieve opmerkingen per uur maakte.

Op die manier was er niets leuks aan zijn leven en bij alles had hij zijn negatieve mening of oordeel klaar.

Je kon daar niet onder uit. Wat hij zei was (zijn) waarheid. Al gaf je elk jaar een half miljoen aan de zeehondjes dan bleef je ‘’gierig’’, als hij dat zo vond. Typisch, en zeker hardnekkig.

Het vervelende van dit soort gedachten patronen is niet zozeer dat ze er zijn, maar dat je ze gelooft. (Het nieuwe liedje van Marco Borsato “mooi’’ illustreert dat op voortreffelijke wijze!)

 

Leren niet ongelukkig te zijn blijkt een moeilijke opdracht.

Het heft van je leven in je eigen handen nemen begint met bewustwording.

Nieuw denken eist dat je het oude denken bewust wordt.Je wordt automatisch ongelukkig, kwaad, gekwetst, gefrustreerd omdat je lang geleden geleerd hebt zo te denken. Alleen wat nu is bestaat en het oplossen van problemen kan dan ook alleen in het NU plaatsvinden.

 

Nu denken is heel krachtig het leert je de emoties uit het verleden of naar de toekomst te parkeren, en ze helpen je, door je gedachten en bedenksels alleen in te zetten als ze nuttige informatie opleveren. Maar op weg naar doorschieten komen alleen verwrongen gedachten naar boven die alleen aangeven wat er bij jou zelf nog geheeld moet worden. Geen waarheid.

 

Meer weten? Of zoek je begeleiding om krachtiger in je leven te staan?

Neem contact op met Brainlife.

 

© BRAINLIFE 2016 | design: www.colibricreation.com