Jaar rond

 • Januari

  Saaie en langste maand van het jaar. Alles wat je de eerste drie maanden van het jaar bereikt is winst voor het hele jaar. Tenzij je helaas tot die categorie behoort die pas na maart weer wakker wordt.

 • Februari

  Maand van de vergeten goede voornemens. Ik breng ze je in herinnering.

 • Maart

  Hopelijk de laatste maand dat je in een trui gekleed bent. Na een paar paskamersessies voor het naderende voorjaar weet je of je je beter in kan schrijven voor een of meerdere afslankconsulten bij Brainlife.

 • April

  Doet wat ie wil. Behalve jij. Nu moet je echt aan de bak, alles wat nog aangepakt moest worden staat verplicht in de wachtrij voor je. De uitstellers krijgen burn-out achtige neigingen, de drive om zaken voor elkaar te krijgen ontbreekt nog vaak. (de zon laat op zich wachten. En heb je dan wel tijd voor je prioriteiten?).

 • Mei

  In mei leggen alle vogels een

  ei. Dat is een natuurlijk

  gegeven. Maar wij mensen

  zitten anders in elkaar.

  Het moet mooi weer zijn, wil

  onze nestdrang of andere

  drang zich manifesteren.

  Als je de mensen de kost moet

  geven die in de maand mei alsnog in de depressie duiken… We denken dat het voorjaar er aan komt en we kleden ons te koud, vatten kou etc. Vitamine C in de maand mei, het klinkt misschien gek. Maar aan ons lijf bouwen stopt nooit. Aanbevolen hoeveelheid: ook al plas je het teveel uit, het is waarschijnlijk niet de bedoeling dat je geel gaat zien. Zie ook directeur Orthomoleculair centrum Nederland; maximaal 4000 mg C per dag.

 • Juni

  De zon schijnt, en die moeten

  we mijden, maar vitamine D is

  broodnodig en het voelt zo

  goed in de zon. Hoe gaan we

  hier mee om? Haar en huid

  worden droog, en bruin en

  gerimpeld daar zitten we

  niet naar te vissen. Om nog

  maar niet van huidkanker te spreken. Vermijd de zon tussen 12.00 en 16.00 uur. Smeer je in met een factor 50, je ziet dan wat witjes, maar de gevolgen als je eea achterwege laat vanwege mogelijk commentaar van "anderen" staan hierboven vermeld. Wil je toch zonnen dan niet zonder "smeersels" en niet langer dan een kwartier. Er bestaan zonnearmbandjes die de hoeveelheid zonnestraling opslaan (ook voor kinderen).

 • Juli

  Vakantie maand bij uitstek. Stressvol, want nu komt het er op aan om echt te gaan ontspannen. Die extra zonuren heeft u nodig voor de winterse periode, alleen teveel zonnen is funest voor uw huid en gezondheid, dus blijf zoveel mogelijk in de schaduw, want,… die rimpels gaan niet meer weg.

 • Augustus

  De laatste paar jaar wordt het als het ware herfst na de eerste week van augustus. Dus als je maar even buitenmens bent, verblijf dan buiten: ontbijt in de tuin, lunch op het terras, in de avond buiten zitten? Doen! Hoe meer daglicht u op doet hoe beter. En oja, begin met die vitamine C.

 • September

  Vocht is het codewoord, zeker

  voor die eigenwijzerds die toch

   te lang in de zon hebben

  gezeten. Begin de dag met

  water, herhaal dat elk uur, net

  zolang totdat je er aan bent

  gewent dat 1L water je vaste

  dagelijkse inname is. Ik had

  het al eerder over "smeersels". Als je echt de "top of de bill" aan wil schaffen: Eight hour crème. (Elizabeth Arden). Een weliswaar vette iets getinte huidcrème die het acht uur houdt.

 • Oktober

  De R is in de maand. Maar dat

  maakt-als het goed is- niet

  zoveel uit. Je was al aan de

  vitamine C. De omslag naar de

   wintertijd zit eraan te komen.

  Voor sommigen een probleem.

  L-Tryptofaan (niet als je anti-

  depressiva slikt) is slaap

  ondersteunend. Donkere gordijnen doen ook heel veel. En natuurlijk geen activiteiten meer een uur voordat je gaat slapen, zelfs lezen kan het inslaap vallen belemmeren. Eten vlak voor het slapen gaan gaat het inslapen tegen en zorgt ervoor dat je dikker wordt.

 • November

  In november leggen wij een ei.

  (waarschijnlijk). Gezellig hele

  avonden thuis, meer bij elkaar.

  Aanbevolen rituelen in deze

  maand: scrubben! (de dames-

  bladen beginnen daar in het

  voorjaar pas weer over), en je

  hele lijf insmeren alsof je

  afstamt van de eskimo's. Goedkoopst en veilig? Gewoon olijfolie. Elke jumbo heeft er ook handige spuitflessen in.

 • December

  Veel wortels eten, snoepen doe je toch, maar al vast een beetje afwisselen is goed voor dat aanloopje naar de goede voornemens en het voorjaar. Thee? Doe er een schijfje citroen in, vetverbranding! Op naar naar het Nieuwe Jaar.

© BRAINLIFE 2016 | design: www.colibricreation.com